¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 ατομικά καρβέλια στρόγγυλα
- 1 κ.σ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το βουτύρωμα των καρβελιών
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο
- ¼ φλ. αλεύρι
- 2 φλ. γάλα
- 2 φλ. ζωμό κότας
- 1 ½ φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο + 4 κ.σ. για γαρνιτούρα
- ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι κάθε καρβελιού και βγάζουμε όλη την ψίχα.
- Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι ταυτόχρονα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ρουφήξει όλο το βούτυρο και να αρχίσει λίγο να ψήνεται.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τον ζωμό κότας.
- Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, το καρότο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τέλος το τυρί τσένταρ και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε τη σούπα μέσα στα καρβελάκια ψωμιού και γαρνίρουμε με τριμμένο τσένταρ και μαϊντανό.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου