ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
Για τις γαρίδες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, κατά βούληση
  • λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο καλύπτοντας τον πάτο του και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, στη συνέχεια το κρασί και ανακατεύουμε να διαλυθεί το μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα μουστάρδας, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου