¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τις γαρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά
- φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, κατά βούληση
- λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο καλύπτοντας τον πάτο του και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, στη συνέχεια το κρασί και ανακατεύουμε να διαλυθεί το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα μουστάρδας, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου