¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 16 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 650 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (από μπούτι), σε κύβους μεγέθους μικρής μπουκιάς
- 16 καλαμάκια για σουβλάκια
- 120 γρ. μικρά λευκομανίταρα, κομμένα στα δύο
Για τη μαρινάδα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 180 ml χυμός πορτοκαλιού
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
Για την κρούστα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια+3/4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα στους 150° C για 15 λεπτά
- 1½ κουτ. σούπας κάρι, ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή και 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Περνάμε σε κάθε ξυλάκι 2 - 3 κομμάτια κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μπορούμε να τα αφήσουμε στη μαρινάδα μέχρι 12 ώρες, οπότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
- Όταν πρόκειται να τα ψήσουμε, χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς να γίνουν χοντροτριμμένη σκόνη και τους ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί που χωράει τα σουβλάκια σε μονή στρώση, τα στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τους και περνάμε στο καθένα στην άκρη από ένα μανιτάρι.
- Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο, τα πανάρουμε στο μείγμα ξηρών καρπών - μπαχαρικών, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου