¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνι 2
- 750 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
- 750 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα με το τρυφερό πράσινο μέρος
- 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- 1 ½ λίτρο βραστό νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε 50ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μεταφέρουμε τα θαλασσινά σε μία πιατέλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Στην ίδια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο από τα θαλασσινά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό και όταν πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου