ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες και καλαμαράκια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνι 2
  • 750 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 750 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 ½ λίτρο βραστό νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία
  • Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε 50ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε τα θαλασσινά σε μία πιατέλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Στην ίδια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο από τα θαλασσινά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το νερό και όταν πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου