¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. κόκκινο λάχανο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
- 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη λαχανικών.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το λάχανο σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο.
- Περιχύνουμε το λάχανο με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαύρο και λευκό σουσάμι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μια ακόμη κουταλιά κρέμα βαλσάμικου με ρόδι, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου