ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ραπανάκια και σως βαλσάμικου με ρόδι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. κόκκινο λάχανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
  • 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  • Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη λαχανικών.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το λάχανο σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο.
  • Περιχύνουμε το λάχανο με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαύρο και λευκό σουσάμι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε μια ακόμη κουταλιά κρέμα βαλσάμικου με ρόδι, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου