ΜΕΝΟΥ

Pages

Γρήγορη μινεστρόνε με μαυρομάτικα και κριθαράκι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Τα μαυρομάτικα δεν χρειάζονται μούλιασμα και γίνονται τρυφερά και μαλακά σε μόλις 30 λεπτά. Ιδανικά για γρήγορα, αλλά πλούσια γεύματα.

Υλικά

  • 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • τα μπουκετάκια από 1/2 μπρόκολο, χοντροκομμένα
  • 70 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το καρότο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  • Ρίχνουμε τα φασόλια, το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά. 
  • Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και τον πελτέ, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου