¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 6 μεγάλα αβγά
- ½ φλ. γάλα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 3/4 φλ. Kerrygold Cheddar, τριμμένο
- 140 γρ. baby σπανάκι, ζεματισμένο και κομμένο
- ½ φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 57 γρ. προσούτο, κομμένο σε μακριές λεπτές φέτες
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
- Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το Kerrygold Cheddar, το σπανάκι και την πιπεριά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις και από πάνω βάζουμε το προσούτο.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
- Αφαιρούμε τα μάφινς από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Αφαιρούμε τα μάφινς από τις θήκες και τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου