¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Vita.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τραγανές πατατοκροκέτες με ζαμπόν.
Υλικά
- 1 ½ kg πατάτες
- 4 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. Παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κρόκους αυγών
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λίγο για το αλεύρωμα)
- Φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Βράστε τις πατάτες με την φλούδα και καθαρίστε τις. Κάντε τις πουρέ και αφήστε τις στην άκρη για να κρυώσουν.
- Προσθέστε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους. Έπειτα προσθέστε το ζαμπόν και αλατοπιπερώστε.
- Ζυμώστε με τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού ή πλακέ.
- Βουτήξτε τα μπαλάκια στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
- Αφήστε τα σε μια πιατέλα, που έχετε στρώσει λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Έπειτα τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν μια χρυσοκίτρινη απόχρωση.
- Αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
Πηγή - www.vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου