ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοκροκέτες με ζαμπόν

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Vita.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Τραγανές πατατοκροκέτες με ζαμπόν.

Υλικά

  • 1 ½ kg πατάτες
  • 4 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. Παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κρόκους αυγών
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λίγο για το αλεύρωμα)
  • Φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
  • Βράστε τις πατάτες με την φλούδα και καθαρίστε τις. Κάντε τις πουρέ και αφήστε τις στην άκρη για να κρυώσουν.
  • Προσθέστε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους. Έπειτα προσθέστε το ζαμπόν και αλατοπιπερώστε.
  • Ζυμώστε με τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού ή πλακέ.
  • Βουτήξτε τα μπαλάκια στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Αφήστε τα σε μια πιατέλα, που έχετε στρώσει λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Έπειτα τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν μια χρυσοκίτρινη απόχρωση.
  • Αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.

Πηγή - www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου