ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταρταλέτες από ζύμη κουραμπιέ με κρέμα και φιστίκια Αιγίνης

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 12-15 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Με την ίδια ζύμη που έφτιαξα τους κουραμπιέδες μου, έφτιαξα κι αυτά τα ταρτάκια που τα γέμισα σε μια απλή κρέμα βανίλιας και τα διακόσμησα με λίγη, αλλά κατακόκκινη και σούπερ αρωματική μαρμελάδα φράουλας και φιστίκια Αιγίνης φυσικά. Φαντάζεσαι γεύση;


Υλικά
Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κουτ. σούπας τσικουδιά
  • 1/3 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 70γρ. φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση
  • 250ml γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 1 αβγό
  • 40γρ. κορν φλάουρ
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • Φιστίκια Αιγίνης σπασμένα

Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και στο μεταξύ χτυπάμε καλά με σύρμα το αβγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  • Ρίχνουμε το καυτό γάλα στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε κι επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και βράζουμε ανακατεύοντας ζωηρά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει βράση.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα με μπολ, ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο και σκεπάζουμε με σελοφάν (να εφάπτεται στην κρέμα). Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και τη σόδα διαλυμένη στην τσικουδιά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού ομογενοποιηθούν, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το σιγά σιγά από σουρωτήρι ενώ ανακατεύουμε πρώτα με σπάτουλα να ενωθεί με τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε τα φιστίκια ή τα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το χέρι. Η ζύμη σας πρέπει να είναι βελούδινη και να πλάθεται εύκολα. Αν είναι σφιχτή τη ραντίζουμε με λίγο τσίπουρο και τη ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και αφού τις κάνουμε μπαλίτσα τις πιέζουμε με τους αντίχειρες των δυο χεριών μας μέσα σε φορμάκια τάρτας και δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα, καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τους.
  • Ψήνουμε τα ταρτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σύρμα.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφρατεύουμε την κρέμα με σπάτουλα και ενσωματώνουμε την σαντιγί με κυκλικές κινήσεις. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
  • Διακοσμούμε με λίγη μαρμελάδα φράουλα, κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως.
 
Σημείωση
  • Αν προτιμάμε τη σοκολάτα, αντικαθιστούμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γκανάζ σοκολάτας που φτιάχνουμε ρίχνοντας 150γρ. καυτή κρέμα γάλακτος σε 150γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. 
  • Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα λίγο μπράντι και ένα κουταλάκι μέλι. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με καβουρντισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια.
 
Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου