ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκόξινος σολομός με δαμάσκηνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή 1 ώρα, Μαγείρεμα 15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 3 φιλέτα σολομού χωρίς το δέρμα
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 9 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία
  • Σε ένα μπολ ρίχνω τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την ζάχαρη, τον πελτέ, το μισό τζίντζερ και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Μαρινάρω τον σολομό για περίπου μια ώρα.
  • Σε ένα αντιπολιτικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τον σολομό, το κρεμμύδι το καρότο τις πιπεριές και τα δαμάσκηνα για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτω το τζίντζερ και μαγειρεύω για περίπου 4 λεπτά.
  • Ρίχνω την μαρινάδα χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνω το μέλι, ανακατεύω απαλά για να διαλυθεί και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου