ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο στην γάστρα με ρύζι δαμάσκηνα και αμύγδαλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κουταλιες βουτυρο
  • 1,5 κουταλάκι κύμινο
  • 1,5 κουταλάκι κανέλα
  • 1,5 κουταλάκι κόλιανδρο
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 2 φλυτζάνια ρύζι μπασματι
  • 2 κουταλιές αμύγδαλα φιλέτο
  • 4 φλυτζάνια ζωμός κότας
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6-7 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό

Διαδικασία
  • Σε μία γάστρα βάζουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε πρώτα αλείψει με τα μπαχαρικά το βούτυρο και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε νερό και το ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180.
  • Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μετά 4 ζωμό κότας. Μόλις ο ζωμός βράσει ρίχνουμε το ρύζι, τα δαμάσκηνα καθώς και τον μαϊντανό. 
  • Το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Κατόπιν αφού έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά το προσθέτουμε μέσα στην γάστρα (χωρίς καπάκι πια) 10’ πριν σβήσουμε το φαγητό έτσι ώστε να βράσει λίγο ακόμα το ρύζι. 
  • Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Όταν περάσουν τα 8-10’ σβήνουμε και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου