ΜΕΝΟΥ

Pages

Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Τάσος Μπίκος
Μερίδες :  Για 8 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.

Υλικά

  • 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. ντοματίνια

Για το πέστο

  • 1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Διαδικασία

  • Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.
  • Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. 
  • Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. 
  • Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου