¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Τάσος Μπίκος
Μερίδες : Για 8 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.
Υλικά
- 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. ντοματίνια
Για το πέστο
- 1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)
- 10 γρ. κουκουνάρι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- 2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 ml ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Διαδικασία
- Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.
- Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο.
- Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου