¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση (τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύψει το κρέας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι σχεδόν να γίνει το κρέας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα σοταρισμένα μανιτάρια μαζί με το λάδι τους, το δεντρολίβανο και λίγο αλατοπίπερο.
- Ελέγχουμε το νερό, που πρέπει να καλύπτει κατά τα 2/3 το κρέας με τα μανιτάρια και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Ανακατεύουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από το ζουμί του φαγητού με τη μουστάρδα και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου