¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
- 1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 φλ. νερό
- 1 κύβο βοδινού
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
- 500 γρ. ζυμαρικά πένες
- 1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Σε ένα μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πολτός.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το χοιρινό.
- Σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών.
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, τον κύβο βοδινού, το πιπέρι, το μπαχάρι και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Εντωμεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
- Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Βάζουμε τέλος το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε, φήνουμε 2 λεπτά να μαγειρευτεί και να δέσουν όλα τα υλικά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου