¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄- 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για την 2η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η πρώτη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Φωτεινής Νικολάου.
Υλικά
- 2 αβοκάντο
- 1 μικρή ντομάτα, ξεφλουδισμένη (ή δύο τοματάκια του κουτιού)
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
- μαϊντανός
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Προσθέτουμε κομμένα σε ψιλούς κύβους την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Περιχύνουμε με το χυμό απο τα μοσχολέμονα.
- Πολτοποιούμε το μείγμα όπως κάνουμε με τον πουρέ (με το πρες πουρέ ή στον πολτοποιητή).
- Στολίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού.
- Το γκουκαμόλε το χρησιμοποιούμε ως ντιπ ή το αλείφουμε πάνω στο ψωμί.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου