¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
- 450 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και τεμαχισμένη
- 1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και τεμαχισμένη
- 500 ml ζωμό κότας
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. σκόνη πιπερόριζας
- 1 κ.σ. σπόρους κολοκύθας
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, την κολοκύθα, την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη πιπερόριζας.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα υλικά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους σπόρους κολοκύθας και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πάρουμε μία βελούδινη σούπα .
- Μοιράζουμε σε μπολ, ρίχνουμε μία κουταλιά μίγμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγους καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε συνοδεία κρουτόν.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου