¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 πορτοκάλια χυμό
- 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 100 ml πετιμέζι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας.
- Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια .
- Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας. 10 λεπτά πριν τελειώσεις το ψήσιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατοπίπερο ίσα να μαλακώσουν.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου