¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 γρ. κριθαράκι λαχανικών (ντομάτα και σπανάκι)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
- 1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
- 8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
- ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
- 1 γρ. σαφράν
- 450 ml νερό, ζεστό
- 12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
- ½ λεμόνι, ξύσμα
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια , το κριθαράκι λαχανικών και σοτάρουμε.
- Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- 4 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 4 λεπτά.
- Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι .
- Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου