¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άγγελος Ρέντουλας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά
- 10-12 φιλετάκια αντζούγιας διατηρημένα σε λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι τα αμύγδαλα. Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν καλά.
- Προσοχή δεν πρέπει να μαυρίσουν, γιατί θα έχουν δυσάρεστη γεύση και μυρωδιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι (γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ψήνονται) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, τις αντζούγιες και ανοίγουμε το διακόπτη. Από το άνοιγμα στο καπάκι του, προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί ώστε να γίνει η πολτοποίηση και να γίνουν τα υλικά μια ενιαία πάστα.
- Ακόμα και αν βάλουμε πολύ ελαιόλαδο, μπορούμε μετά να σουρώσουμε το μείγμα από πολύ λεπτό σουρωτήρι, ώστε να απομακρύνουμε το παραπανίσιο.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Μπορεί να θέλουμε πιο έντονη τη γεύση της αντζούγιας ή του σκόρδου ή του πελτέ.
- Χρησιμοποιούμε την πάστα σε φρυγανισμένο ψωμί, σε ντάκο ή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε αραιωμένη με λαδόξιδο ως ντρέσινγκ για σαλάτες.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου