¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄, Ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 γρ. μαστέλο Χίου κομμένο σε κύβους
- 3 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
- 10 λευκά μανιτάρια κομμένα στην μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 10 ντοματιά κομμένα στην μέση
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- χυμό από ένα λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκαλί
- 2 κουτ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 10 ξυλάκια για σουβλάκι
Διαδικασία
- Περνάμε τα λαχανικά και το τυρί στα σουβλάκια σε ίσες ποσότητες και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού το πορτοκαλί το πετιμέζι το ελαιόλαδα και το βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μίγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια.
- Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και να αρχίσει το τυρί να λιώνει.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το λεμόνι πορτοκαλί πετιμέζι.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου