ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια με μαστέλο Χίου και λαχανικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄, Ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά  

  • 200 γρ. μαστέλο Χίου κομμένο σε κύβους
  • 3 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
  • 10 λευκά μανιτάρια κομμένα στην μέση
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 10 ντοματιά κομμένα στην μέση
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκαλί
  • 2 κουτ.σ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 10 ξυλάκια για σουβλάκι

Διαδικασία
  • Περνάμε τα λαχανικά και το τυρί στα σουβλάκια σε ίσες ποσότητες και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. 
  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού το πορτοκαλί το πετιμέζι το ελαιόλαδα και το βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μίγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια. 
  • Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και να αρχίσει το τυρί να λιώνει. 
  • Σερβίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το λεμόνι πορτοκαλί πετιμέζι.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου