¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά
- 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 λεμόνι, 1/2 κομμένο σε φέτες + 1/2 χυμό
- 1 πορτοκάλι, 1/2 κομμένο σε φέτες + 1/2 χυμό
- 1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, φύλλα και κοτσάνια
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε πιπέρι και τις φέτες από το λεμόνι και το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες θαλασσινό αλάτι.
- Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου