¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 10 αβγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/3 φλ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 1 κ.γ. κέτσαπ
- 1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη + 2 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα
- 4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρια φρεσκοτριμμένα διάφορα, κατά βούληση
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε τους κρόκους.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την πιπεριά, 2 κ.σ. άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ζαμπόν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια των αβγών, γαρνίρουμε με την επιπλέον κόκκινη πιπεριά και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου