¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μπορεί να μην έχει κρέας, αλλά αυτό το «σκέτη από γιουβέτσι» είναι χορταστικό και μυρωδάτο. Aντί για κεφαλοτύρι, μπορείτε να βάλετε μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα βουτυράτο κασέρι.
Υλικά
- 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 1 μικρό μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το ζουμί τους, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 900 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον σε ένα μέτριο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, σκορπίζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου