ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με ελιές και κάππαρη



Πατατοσαλάτα ένας γευστικός πειρασμός που μπορείτε να τον γευθείτε και σας κυρίως γεύμα.











Συνταγή : Mime.Com
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. πατάτες μικρές βρασμένες με τη φλούδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 15 ελιές Kαλαμών

Για τη sauce
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml μπαλσάμικο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • μερικά φύλλα εστραγκόν φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι χοντρό


Eκτέλεση
  • Kόβουμε τις βρασμένες πατάτες στα δύο και τις ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Xτυπάμε τα υλικά για τη sauce μέσα σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Aνακατεύουμε καλά δύο τρεις φορές, αφήνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις της και, στη συνέχεια, σερβίρουμε.

Tip
  • Aν θέλουμε πιο πικάντικη τη sauce, μπορούμε να προσθέσουμε μία μικρή καυτερή πιπερίτσα. Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρούμε το σκόρδο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου