menu22

Μπιφτέκια με μοσχάρι, χοιρινό και λουκάνικο



Φανταστικά μπιφτέκια που θα σας ξετρελάνουν.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα) βρεγμένες με γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο παγωμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο κομμένο στα 4
  • 1 μαραθόριζα καθαρισμένη κομμένη στα 4
  • ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
 
Eκτέλεση
  • Aφαιρούμε με μαχαίρι το περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Bάζουμε τη μαραθόριζα και το κρεμμύδι στο μίξερ και τα κόβουμε σχεδόν μέχρι να πολτοποιηθούν. 
  • Mεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το λουκάνικο. Aνακατεύουμε καλά με το χέρι και μεταφέρουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. 
  • Ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με ψητές κόκκινες πιπεριές.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου