ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρουμελιώτικο αρνί στον φούρνο



Μία συνταγή για το αρνάκι σας σκέτη κόλαση, δοκιμάστε την.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • ½ αρνάκι
  • 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κεφάλια σκόρδο ολόκληρα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με τη μουστάρδα και το μέλι. Αλείφουμε με το μείγμα καλά το αρνί. Ανοίγουμε με μαχαίρι αρκετές μικρές τρύπες στο κρέας και τις γεμίζουμε με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο ταψί το αρνάκι και το περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε στο ταψί το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το κρασί, το νερό και τα κεφάλια των σκόρδων κομμένα οριζόντια στα δύο. Απλώνουμε τη ρίγανη και το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο. Πάνω από το λαδόχαρτο βάζουμε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 75 λεπτά. Bγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες. 
  • Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε λίγο και μαζί βάζουμε και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε ξανά το ταψί με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου