menu22

Καλαμάρι πανέ με κρέμα από ταραμά


Μοναδική συνταγή για τα καλαμάρια σας που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το καλαμάρι πανέ
  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι , σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα ταραμά
  • 75 γρ. ταραμάς, λευκός
  • 90 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό, κρύο
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. κάππαρη

Εκτέλεση
Για το καλαμάρι πανέ
  • Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ .Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Για τη σάλτσα ταραμά
  • Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Στο κάδος ενός μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζοντας να αλέθουμε, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε την υφή του ταραμά με κρύο νερό, αν χρειάζεται.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου