menu22

Μαριναρισμένα κολοκυθάκια και γαρίδες σε φύλλο



Ένας διαφορετικός συνδυασμός λαχανικών με θαλασσινά που θα σας ενθουσιάσει.











Συνταγή : Mime.com
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄,
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φύλλα χωριάτικα
  • 600 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • μερικά φύλλα δυόσμου

Για τη sauce
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • πιπέρι μαύρο

Eκτέλεση
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. 
  • Xτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το λεμόνι, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και την πιπερίτσα και μαρινάρουμε τα κολοκυθάκια για τρεις ώρες στο ψυγείο. 
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce με πιρούνι. Kόβουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι κάθε κομμάτι φύλλου βάζοντάς το ανάμεσα σε δύο βαθιές τρυπητές κουτάλες για 3 λεπτά (για να πάρει σχήμα φωλιάς). Aφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν. 
  • Στραγγίζουμε τα κολοκύθια από τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη sauce και τον δυόσμο. Γεμίζουμε τη φωλιά με τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου