menu22

Ανοιχτά πιταράκια με πατάτα & παριζάκι με γιαούρτι


Ένα τέλειο συνοδευτικό για μικρούς και μεγάλους.
 







Συνταγή : Κωστής Κωστάκης
Μερίδες : για 20 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για την ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 250 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
Για την γέμιση
  • ½ κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσ. άνηθο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 150 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά
  • 1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
  • 200 γρ. παριζάκι με γιαούρτι Ferrano Ifantis
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ γάλα
  • 1 κ.σ. μαυροκούκι
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μισό γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκληρό αλεύρι, το κίτρινο αλεύρι και τη μαγιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, για 1 ώρα.

Για τη γέμιση
  • Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το καυτερό μπούκοβο. Προσθέτουμε τις βραστές πατάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, το παριζάκι κομμένο σε κύβους, το αλάτι, το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Για τη συναρμολόγηση
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια, περίπου 50 γραμμαρίων το καθένα, και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μικρά στρογγυλά χοντρά φύλλα. Βάζουμε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα. Έπειτα, τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και το γάλα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε τα πιταράκια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου