menu22

Πικάντικα αυγά στο τηγάνι με ντομάτα & χωριάτικα λουκάνικα


Πικάντικό και μοναδικό από τον Ανδρέα Λαγό στο τραπέζι σας.







Συνταγή : Ανδρέας Λάγός.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελ. σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4-6 αυγά
  • ¼ κ.γ.κύμινο σε σκόνη ή μείγμα μπαχαρικών
  • ½ κ.γ.ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
  • Φύλλα μαιντανού
  • φρυγανισμένο ψωμί

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη , το κύμινο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 5 περίπου λεπτά.
  • Κάνουμε 4 λακκούβες με μια ξύλινη κουτάλα ανάμεσα στα λαχανικά στο τηγάνι και σπάμε τα αβγά ένα σε κάθε λακκούβα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε, για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα λουκάνικα και να ψηθούν τα αβγά.
  • Ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου