menu22

Λιγκουίνι με γαύρο μαρινάτο, τσίλι και σκόρδο



Τα ζυμαρικά σε άλλη διάσταση.









Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 250-300 γρ. γαύρος μαρινάτος από βαζάκι, στραγγισμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
  • τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκια ή ξερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη ή λίγο καυτερό μπούκοβο σε νιφάδες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • το ξύσμα από 1/2 ακέρωτο, και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Mόλις γίνουν (πρέπει να είναι al dente, να κρατάνε κάπως στο δόντι), τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο και το τσίλι για 15-20 δευτερόλεπτα. Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματιστούν από το σκόρδο και το τσίλι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον γαύρο, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει ο γαύρος, δοκιμάζουμε το αλάτι, και σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή
  • Μια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο με λίγο μέλι είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τη γαυρομακαρονάδα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου