menu22

Ψητός γαύρος με αρωματικό πιλάφι

Ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων από τον Ανδρέα Λαγό.








Συνταγή : Ανδρέας Λαγός.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

Υλικά
  • 400 γρ. φιλέτο γαύρου κατεψυγμένο Trata on ice.
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ κουρκουμά
  • ¼ κ.γ.κανέλλα
  • 3 κ.σ. σταφίδες μαυρες
  • 2 κ.σ.κουκουνάρι
  • 1φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • φέτες από 1 λεμόνι
  • 3 σπόρους καρδαμου
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε στον γαύρο φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί.
  • Σωτάρουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα, με ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι πιπέρι, το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
  • Έπειτα ρίχνουμε τον κουρκουμά, την κανέλλα και τις σταφίδες. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μία βράση.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί και ρίχνουμε βούτυρο. Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου, τον μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου