menu22

Παγωτό μπανάνα


Φτιάξτε σπιτικό παγωτό από τον Γιάννη Λουκάκο.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 800 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1 αυγό
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 325 γρ. μπανάνα καθαρισμένη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου