menu22

Χαλβάς με blueberries



Μία κλασική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Βασίλης Ζούλιας.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 250 γρ. blueberries
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση
Για το σιρόπι
  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
¤
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, ρίχνουμε τα blueberries, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για λίγη ώρα, να σφίξει.
  • Ξεφορμάρουμε τον χαλβά. Σερβίρουμε με παγωτό και blueberries.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου