menu22

Συκώτι αρνίσιο με μαϊντανό, σκόρδο, απάκι και πατάτες


Μία σούπερ συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι.











Συνταγή : Κώστα Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό συκώτι αρνίσιο καθαρισμένο
  • 1 πατάτα μεγάλη πλυμένη και καθαρισμένη
  • 100 γρ. απάκι σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Κόβουμε την πατάτα σαν να επρόκειτο να την κάνουμε τηγανητή και τη βάζουμε σε μπολ με νερό. Κόβουμε το συκώτι σε φέτες (3 εκ. περίπου) και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Βγάζουμε τις πατάτες από το νερό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, γυρνώντας τες για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το απάκι μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγάνι. Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Περνάμε το συκώτι από το αλεύρι και το τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το λεμόνι, το ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αναδεύουμε καλά το τηγάνι. Σερβίρουμε το συκώτι μαζί με τις τηγανητές πατάτες και το περιχύνουμε με λίγο από το ζουμί του τηγανιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip
  • Το γευστικό πάντρεμα του συκωτιού με το ξερό κρεμμύδι απαντάται σε όλες σχεδόν τις κουζίνες της Δύσης. Αν σας αρέσει και εσάς, λοιπόν, μπορείτε μαζί με τις πατάτες να τηγανίσετε με την ίδια ακριβώς διαδικασία και ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου