menu22

Ιτς πιλάφι

Πολίτικη συνταγή με ψιλοκομμένα συκωτάκια πουλιών, μαύρες σταφίδες, κουκουνάρι και βρασμένα κάστανα που σβήνονται με κρασί.










Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 συσκευασία εντόσθια πουλιών
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  •  ½ ποτηράκι κονιάκ ή κρασί γλυκό σαμιώτικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα εντόσθια των πουλιών ψιλοκομμένα μαζί με το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το κύμινο, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και τη φλούδα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε. Τα σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και σβήνουμε με το κονιάκ ή με το γλυκό κρασί. 
  • Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και το θυμάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε καλά με το ρύζι. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, ως κυρίως πιάτο ή συνοδεύουμε ένα ψητό πουλερικό στον φούρνο ή στη σχάρα.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου