menu22

Ρολά κανέλας με φύλλο σφολιάτας

Φτιάξτε με απλά υλικά cinnamon rolls με ζύμη για κρουασάν







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τα ρολά
  • 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας για κρουασάν
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Για την επικάλυψη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Για τα ρολά κανέλας
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για μάφινς και αφήνετε στην άκρη.
  • Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας για να μην κολλήσει το φύλλο. Ανοίγουμε λίγο το φύλλο με τον πλάστη σε πάχος μισό εκατοστό.
  • Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη ζύμη με και πασπαλίστε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Ρολάρετε προσεκτικά τη ζύμη σε ρολό και τη κόβετε σε κομμάτια ανά 2 εκ με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Τοποθετήστε τα ρολά ζύμης στη φόρμα για μάφιν.
  • Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι τα ψωμάκια να ροδίσουν ελαφρά . Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά και πασπαλίζετε με το γλάσο.

Για το γλάσο
  • Χτυπάμε μαζί σιρόπι σφενδάμου και το γάλα σε ένα μικρό μπολ . Ανακατέψτε μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου