menu22

Φαρφάλες με καπνιστό σολομό


Λαχταριστό και πλούσιο γεύμα για το μεσημεριανό σας
 






Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γραμμάρια φαρφάλες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φαρφάλες al dente για περίπου 8 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
  • Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπεριά.
  • Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου