menu22

Ριγκατόνι με συκωτάκια κοτόπουλου και μανιτάρια


Φτιάξτε αυτή την  διαφορετική μακαρονάδα που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες :  για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
  • 400 γρ. συκωτάκια κοτόπουλο
  • 100 γρ. μανιτάρια σε ρόδελες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε κρατώντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. 
  • Κόβουμε τα συκωτάκια σε μεγάλα κομμάτια, τα καθαρίζουμε και τα αλατοπιερώνουμε καλά. 
  • Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τα συκωτάκια με τα μανιτάρια για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 επιπλέον λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, το κύμινο και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βάζουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, το νερό από το βράσιμό τους και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
  • Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε σε 4 πιάτα και σερβίρουμε με αρκετή παρμεζάνα.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου