ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαραθοπιτάκια με μυζήθρα

Νόστιμα πιτάκια με τραγανό φύλλο.









Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 24 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40΄, ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 15 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 μάτσα μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με ένα πιρούνι
  • 200 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, χοντροθρυμματισμένη
  • 1 - 2 κουτ. σούπας μαυροκούκι (μοιάζει με το μαυροσούσαμο και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα. εναλλακτικά, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 - 3 λεπτά)
  • 100 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 70 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για περίπου 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα και τα αλείφουμε ένα-ένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα λαδωμένο φύλλο, σκορπίζουμε λίγο μαυροκούκι και το καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο. Κόβουμε σε 4 μακριές λωρίδες, κατά μήκος της μακριάς πλευράς τους. Στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε το κάθε πιτάκι σε τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου ετοιμάσουμε περίπου 24 πιτάκια και τελειώσουν τα υλικά. 
  • Λαδώνουμε ελαφρώς 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε μέσα τα πιτάκια σε μία στρώση. Τα αλείφουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αν κινδυνεύουν να «αρπάξουν» προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου