menu22

Ζυμαρικά με λαχανικά στο φούρνο



Καταπληκτική συνταγή με ζυμαρικά και λαχανικά που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 115 γρ ζυμαρικά πέννες ή ziti
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες κολοκύθα κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα κολοκύθι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κούπα άπαχο τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένη (περίπου 115 γρ)
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένη
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κούπα άπαχο τυρί Ricota (περίπου 55 γρ)
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση
  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχόν μαγειρικά λίπη και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτία, και ανακατεύοντας προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την ½ κούπα mozzarella, τα βότανα, την ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά την Ricotta, το υπόλοιπο αλάτι και το αβγό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο (20 cm) ταψί – γυάλινο ή κεραμικό – και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη mozzarella.
  • Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου