menu22

Σαλάτα με πλιγούρι ψητά λαχανικά και γιαούρτι

Ελαφριά σαλάτα για συνοδέψετε  τα κρεατικά σας.











Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φλ. τσ. πλιγούρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
  • 1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 150 γρ γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200. Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα ελαιόλαδου και σκόρδου. Τα ψήνουμε για 15' περίπου.
  • Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι . Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς του, το λαδόξιδο, το γιαούρτι, τον βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και τον μαϊντανό.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου