ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψευτομουσακάς ζυμαρικών με πρόβειο γιαούρτι



Ένα ς διαφορετικός μουσακάς που σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.











Συνταγή : Eφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προςτοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 γρ. μακαρόνια χοντρά, με τρύπα
  • 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο με την πέτσα
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ, κόβουμε τις μελιτζάνες, κατά μήκος, σε λεπτές φέτες και τις λαδώνουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, στρώνουμε μέσα τις φέτες μελιτζάνας και ψήνουμε για 12-14 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 10 λεπτά, περίπου. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και ανακατεύουμε. 
  • Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και στραγγίζουμε. 
  • Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε μέσα τις μισές ψημένες φέτες μελιτζάνας, φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Καλύπτουμε καλά και τα τοιχώματα. 
  • Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τα μακαρόνια, τη σάλτσα με τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε κομματάκια, το γιαούρτι, τα αβγά και το πεκορίνο. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου