menu22

Ηπειρώτικη ριζόπιτα

Μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα με ρύζι








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 10 - 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 1 ώρα & 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το φύλλο
  • 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
Για τη γέμιση
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
  • 1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
  • Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
  • Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση, τα εναλλάξ με τα φύλλα.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά - σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
  • Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
  • Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όταν την κάνετε για να είναι αφράτα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου