menu22

Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό


Υγιεινό γεύμα με μόνο τρία υλικά!








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια βασιλικό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. Συνεχίζοντας προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι για περίπου 10 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα σολομού αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
  • Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου