menu22

Λαβράκι στο τηγάνι με σαλάτα από φινόκιο, ελιές και ντομάτα


Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα ψάρια σας.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το λαβράκι
  • 800 γρ. λαβράκι, φιλέτο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα

Για τη σαλάτα
  • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 80 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 4 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξύδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • Χυμός λάιμ
  • Βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη

Εκτέλεση
Για το λαβράκι
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι στο τηγάνι από τη πλευρά της πέτσας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. 

Για τη σαλάτα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατίζουμε. 

Για τη σάλτσα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό της ντομάτας, το ξύδι και το ξύσμα λάιμ. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο με αργή και σταθερή ροή. Διορθώνουμε τη γεύση με τη ζάχαρη αν χρειάζεται και προσθέτουμε το βασιλικό.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου