menu22

Αρνίσια παϊδάκια με κρέμα βαλσάμικου τσίλι & πατάτες ρόστι



Μία συνταγή σκέτο όνειρο, φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.








Συνταγή : Ανδρέας Λαγός.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 12 αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελ.σκόρδο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ φλ.λευκό κρασί
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • 4-5 κ.σ κρέμα βαλσάμικου με τσίλι Kalamata Papadimitriou
  • αλάτι - πιπέρι
Για τις πατάτες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Ρόκα
  • Ντοματίνια
  • Σουσάμι λευκό καβουρδισμένο

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα παιδάκια, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τα σωτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα βαλσαμικού με τσίλι, τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα και ανακατεύουμε.

Για τις πατάτες:
  • Τρίβουμε τις πατάτες. Ζεσταίνουμε μία κουταλιά από το ελαιόλαδο σε ένα ατομικό τηγάνι και προσθέτουμε το ¼ από την ποσότητα της πατάτας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και τις ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη την ποσότητα από τις πατάτες.
  • Στο τέλος ρίχνουμε πιπέρι και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη την ποσότητα από τις πατάτες.

Για το σερβίρισμα:
  • Βάζουμε από μια τηγανίτα πατάτας σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε τρία παϊδάκια, γαρνίρουμε με τη ρόκα και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου