menu22

Τραγανοί αβγοκεφτέδες


Ένα διαφορετικό συνοδευτικό που θα σας ενθουσιάσει.











Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, αναμονή στο ψυγείο 30΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 8 αβγά μικρά
  • 200 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας γαλέτα
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το πανάρισμα
  • 2 αβγά ολόκληρα
  • γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Bράζουμε τα 8 αβγά πολύ σφιχτά. Zυμώνουμε τον κιμά με το αλατοπίπερο, 1 κουταλιά γαλέτα, το κρεμμύδι, το μείγμα μπαχαρικών και τον μαϊντανό. Kλείνουμε κάθε βρασμένο αβγό μέσα σε λίγο κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
  • Zεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Xτυπάμε τα 2 αβγά μαζί με λίγο αλάτι, βουτάμε μέσα ένα ένα τα τυλιγμένα στον κιμά αβγά και ύστερα τα περνάμε από τη γαλέτα. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
  • Tα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Tips
  • Aυτά τα «αβγοκεφτεδάκια» γίνονται ιδανικές μπουκίτσες για μπουφέ αν τα φτιάξουμε με αβγά ορτυκιών.
  • Aν θέλουμε, τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου