ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες πικάντικες γεμιστές με καυτερή φέτα

Λαχταριστές πατάτες για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 8 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή μικρή
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
  • 2 φέτες μορταδέλα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα παραλληλεπίπεδου και ανοίγουμε προσεκτικά κατά μήκος τους ένα «τούνελ» με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια. Τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε μικρό μπλέντερ τη φέτα με τη μορταδέλα, το γάλα και την πιπεριά μέχρι να γίνει σαν κρέμα. 
  • Γεμίζουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει όρθιες σε αντικολλητικό ταψάκι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου