ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με χοιρινό, σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανοσαλάτα

Μοναδικές γεύσεις που αξίζουν πραγματικά τον χρόνο αναμονής τους








Συνταγή :Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 15 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτριο.


Υλικά
Για το κρέας
  • 2,5 κιλά χοιρινό, ωμοπλάτη, χωρίς κόκαλο
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φλ ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου
Για τη σαλάτα
  • 1/2 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
  • 1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
  • 2 μεγάλα καρότα, λεπτοτριμμένα
  • 1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 3/4 φλ μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 15 ψωμάκια χάρμπουγκερ

Εκτέλεση
Για το κρέας
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα μπαχαρικών και τη καστανή ζάχαρη.
  • Στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας και απλώνουμε το μείγμα με το μπαχάρι παντού.
  • Βάζουμε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι και το σκόρδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 6-8 ώρες.
  • Βάζουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής να κρυώσει.
  • Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ και τα κρατάμε.
  • Με δύο πιρούνια σκίζουμε το κρέας σε κομματάκια και καθαρίζουμε το λίπος. Επιστρέφουμε το καθαρισμένο κρέας στο ταψί.
  • Προσθέτουμε 2 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε, αν το κρέας μας είναι πολύ στεγνό.

Για τη σαλάτα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πράσινο και το κόκκινο λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο λάχανο.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
  • Βάζουμε το κρέας στα ψωμάκια χάμπουργκερ, απλώνουμε πάνω στο κρέας τη λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου