
Συνταγή :Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 15 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτριο.
Υλικά
Για το κρέας
- 2,5 κιλά χοιρινό, ωμοπλάτη, χωρίς κόκαλο
- 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 φλ ζωμός κοτόπουλο
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1/2 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
- 1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, λεπτοτριμμένο
- 2 μεγάλα καρότα, λεπτοτριμμένα
- 1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 3/4 φλ μαγιονέζα
- 3 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 15 ψωμάκια χάρμπουγκερ
Εκτέλεση
Για το κρέας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα μπαχαρικών και τη καστανή ζάχαρη.
- Στεγνώνουμε με χαρτί το κρέας και απλώνουμε το μείγμα με το μπαχάρι παντού.
- Βάζουμε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι και το σκόρδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 6-8 ώρες.
- Βάζουμε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής να κρυώσει.
- Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα μπολ και τα κρατάμε.
- Με δύο πιρούνια σκίζουμε το κρέας σε κομματάκια και καθαρίζουμε το λίπος. Επιστρέφουμε το καθαρισμένο κρέας στο ταψί.
- Προσθέτουμε 2 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε, αν το κρέας μας είναι πολύ στεγνό.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πράσινο και το κόκκινο λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στο λάχανο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
- Βάζουμε το κρέας στα ψωμάκια χάμπουργκερ, απλώνουμε πάνω στο κρέας τη λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου